Berättelser ur arkiven

I arkiven finns massor av berättelser. Här återges en del som filmer. Bland annat finns några berättelser från utställningen ”Från pergament till Musse Pigg – Stadsarkivets dolda skatter”.  Här finns också tre berättelser där vi får stifta bekantskap med Clary Ählström som var med om potatisupproret 1917, med sprängarligan Sabbatssabotören som härjade i Stockholm på 1940-talet och vi får också veta lite mer om häxprocesserna på Södermalm på 1600-talet. 

På gränsen till Sverige

Fotografi. Kvinna tittar in i kamera.

"På gränsen till Sverige. Migranterna och utlänningskontrollen 1906-1927". Vem får komma in i Sverige och hur har man sett på den frågan genom tiderna? Utställningen bygger på spår som finns i arkiven från de människor som invandrade till Stockholm.

Här hittar du delar av utställningen.

 

Det invärtes ljuset

Se filmen: Det invärtes ljuset.

 

I Stadsarkivets Onsdagshistorier bjuds det på historiska föreläsningar och berättelser varje vecka. Här har du möjlighet att ta del av föreläsningarna i efterhand. Föreläsningarna läggs ut på video.stockholm.se ett par dagar efter inspelning. Här ovan kan du se det senaste föredraget. I länken nedan kan du se de flesta av de Onsdagshistorier som hållits på Stadsarkivet.

Uppdaterad