Öppettider

Måndag–onsdag 

Läsesalarna på entréplanet är öppna klockan 10–18. Du kan beställa fram handlingar till klockan 17.

Torsdag

Läsesalarna på entréplanet är öppna klockan 10–20. Du kan beställa fram handlingar till klockan 19.

Fredag

Läsesalarna på entréplanet är öppna klockan 10–15. Du kan beställa fram handlingar till klockan 14.

Tisdagar för att beställa fram kartor och ritningar

Flytten av kart- och ritningsarkivet till Liljeholmen årsskiftet 2018/2019 kommer att begränsa tillgängligheten till läsesalen för kartor och ritningar. Det innebär att du behöver kontakta Stadsarkivet om du vill beställa fram kartor och ritningar. Du har då möjlighet att beställa upp handlingar från kart- och ritningsarkivet på tisdagar mellan klockan 10-14 efter överenskommelse. 

Maila till: stadsarkivet@stockholm.se för att anmäla ditt besök.

Från och med  2 oktober till 11 december gäller nya öppettider för kart- och ritningsarkivet. Då kommer det vara öppet mellan klockan 10-18 på tisdagar med framtagning mellan klockan 10-12 och klockan 13-16. I och med flytten så kommer kartorna att tas upp till läsesalen på entréplan. En rekommendation är att fortfarande kontakta Stadsarkivet innan ditt besök för smidigare service.

Därefter har kart- och ritningsarkivet stängt till och med i mitten av januari på grund av flytten till nya lokaler på Liljeholmskajen.

Arkivlördagar

En gång i månaden är det Arkivlördag med föreläsningar i spännande ämnen. Läsesalen är också öppen 10–15 med framtagning av arkivhandlingar till klockan 14. Datum för höstens Arkivlördagar är 1 september, 6 oktober, 10 november och 1 december.

Avvikande öppettider

Helgdagar är Stadsarkivet stängt. 

Uppdaterad