Fogelström och friheten

Per Anders Fogelström 1951. Foto. SvD, SP. Stockholms stadsmuseum.
Öppettid
Lör 1 april kl. 11.00-14.00

Arkivlördag

Pris
Fritt inträde

Begränsat med platser (max 150 personer). Ingen föranmälan.

Plats
Stadsarkivet

Kungsklippan 6

En dag om Stockholm nu och då.

Kl. 11-12 Fogelströmsmingel.

Kl. 12-14 Per Anders Fogelström fyller 100 år och Stockholmia Förlag publicerar den outgivna anti-nazistiska ungdomsromanen Den okuvliga friheten. Fogelströmforskaren Karl-Olof Andersson talar om den nya boken och Lars Epstein från DN läser ur Fogelströms böcker. Stadsarkivets Mats Hayen berättar i föredraget Friheten i Vita Bergen om boken Vävarnas barn. Kent Josefsson, ordförande i Fogelströmsällskapet, presenterar Sällskapet och Fogelströmåret 2017.

Ett samarbete med Fogelströms Vänner.