Myntgatan 4 – bland tjuv och polis

Gamla Polishuset på Myntgatan 4 med hörnet mot Myntgränd, 19 september 1909.
Gamla Polishuset på Myntgatan 4 med hörnet mot Myntgränd, 19 september 1909. Foto: Larssons Ateljé, bilden kommer från Stadsmuseet.
Öppettid
Lördag 1 september

13.00-14.00

(Stadsarkivet har öppet 10.00–15.00)

Arkivlördag

Pris
Fritt inträde

Begränsat med platser. Ingen föranmälan.

Plats
Stadsarkivet

Kungsklippan 6

På Stadsarkivet kan du väcka gamla platser till liv. Den här Arkivlördagen gläntar vi på dörren till ett hus som en gång fanns i Gamla stan. Läsesalen är som vanligt öppen kl. 10–15 med framtagning av arkivhandlingar till kl. 14.

Dagens program

Kl. 13 Om du följde med in på Myntgatan 4 år 1890 skulle du komma till det gamla polishuset med intilliggande rannsakningsfängelse. Därinne skulle du mötas av ett myller av röster med folk av olika slag och ur olika samhällslager blandat med detektivpoliser, polisdomare och polismästare.

Föreläsare: Peter Salomonsson, Stadsarkivet.