Ohälsan tiger still – ett gestaltande bildföredrag

Elever har stilla timme och ligger utomhus under filtar på Engelbrekts folkskola 1915.
Att sova i kyla ansågs härdande och skyddande mot sjukdomar som tuberkulos. Bilden visar elever vid Engelbrekts folkskola som spenderar en "stilla timme" ute på skolans takterass 1915. Fotograf okänd, bild från Stadsarkivet.
Öppettid
Onsdag 26 september

13.00–13.45

Onsdagshistorier

Pris
Fritt inträde

Begränsat med platser, (max 150 personer). Ingen föranmälan.

Plats
Stadsarkivet

Kungsklippan 6

Tuberkulos var en utbredd folksjukdom som drabbade samhällets alla skikt ända fram till 1950-talet. I Stockholm gjordes flera insatser för att bota de sjuka och hindra spridningen av farsoten. Hör drabbade livsödens berättelser i en gestaltande föreläsning om tbc. Föreläsare: Henrik Valentin, författare.

OBS! Denna föreläsning kommer inte att filmas.

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier – ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.