Stockholmsfolk: Madame X - en ökänd kriminell

Den söndersprängda taxibilen efter den så kallade Piperska smällen 1926 på Pipersgatan 14.
Den söndersprängda taxibilen efter den så kallade Piperska smällen 1926 på Pipersgatan 14, ett attentat som Madame X var en av huvudpersonerna i. Fotograf: Axel Malmström. BIlden förvaras på Stadsmuseet.
 • Öppettid

  Torsdag 11 oktober

  17.30–18.30

  Stockholmsfolk

 • Pris

  Fritt inträde

  Begränsat antal platser

 • Plats

  Stadsarkivet

  Kungsklippan 6

Henrietta Ingvaldsen var en av Stockholms mest kända brottslingar under mellankrigstiden. Hon smugglade sprit, höll sexfester, sysslade med utpressning och bedrägerier. Med hjälp av Stadsarkivets personhistoriska källor berättas hennes fascinerande livshistoria. Föreläsare: Mats Hayen, Stadsarkivet.