Romska liv och platser

Musikunderhållning vid fotbollsmatch mellan romer och Kungsholmsbor på Stadshagens idrottsplats. Vid trummorna Rosa Taikon och mannen med gitarr är Borta Friberg.
Musikunderhållning vid fotbollsmatch mellan romer och Kungsholmsbor på Stadshagens idrottsplats. Vid trummorna Rosa Taikon och mannen med gitarr är Borta Friberg. Fotograf: Sture Ryman (SvD), bilden finns hos Stadsmuseet.
Öppettid
Onsdag 14 november

13.00–13.45

Onsdagshistorier

Pris
Fritt inträde

Begränsat med platser, (max 150 personer). Ingen föranmälan.

Plats
Stadsarkivet

Kungsklippan 6

Många svenska romer levde länge kringresande liv i tält, husvagnar och läger. Inte förrän på 1960-talet fick man rätt till bostäder och skola. Hör hur intervjuer, foton, kartor och arkivmaterial kan avslöja ett dolt kulturlandskap och skildra svenska romers historia. Föreläsare: Charlotte Hyltén-Cavallius, Institutet för språk och folkminnen.

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier– ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.