Stockholms höjdare – från Kungstornen till Wenner-Gren Center

På bilden ser vi de båda Kungstornen 1962. Det här är ett utsnitt från en bild på rivningar i kv. Uppvaktaren, hörnet Sveavägen och Oxtorgsgatan (nu kv. Putten). Fotograf: Herbert Lindgren och den kommer från digitalastadsmuseet.stockholm
På bilden ser vi de båda Kungstornen 1962. Det här är ett utsnitt från en bild på rivningar i kv. Uppvaktaren, hörnet Sveavägen och Oxtorgsgatan (nu kv. Putten). Fotograf: Herbert Lindgren och den kommer från digitalastadsmuseet.stockholm
 • Öppettid

  Onsdag 13 februari

  13.00–13.45

  Onsdagshistorier

 • Pris

  Fritt inträde

  Begränsat med platser, (max 150 personer). Ingen föranmälan.

 • Plats

  Stadsarkivet

  Kungsklippan 6

När Wenner-Gren Center invigdes var det den högsta byggnaden i Europa med stålstomme. Varför började man bygga på höjden i Stockholm? Vad är det för skillnad mellan de olika höghusen? Och vad tyckte egentligen folket om de nya tornen? Följ med på en resa över Stockholms skyskrapor. Frida Rosenberg, Arkitekturskolan KTH

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier – ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.