Jag såg mordet på Axel von Fersen (ersätter tidigare föreläsning)

 • Öppettid

  Onsdag 20 mars

  13.00–13.45

  Onsdagshistorier

 • Pris

  Fritt inträde

  Begränsat med platser, (max 150 personer). Ingen föranmälan.

 • Plats

  Stadsarkivet

  Kungsklippan 6

OBS: Ersätter "Profeterna som förpassades till Danviken och Barnhuset" som utgår på grund utav sjukdom. Albrecht de la Chapelle var en finländsk adelsman som den 20 juni 1810 åt middag på värdshuset Lyktan vid Riddarhustorget. Där blev han ögonvittne till en av de mest dramatiska händelserna i svensk historia - mordet på riksmarskalk Axel von Fersen. I en handskrift som fram till nu bara varit känd inom släkten de la Chapelle berättar han om vad han såg och upplevde i Stockholm den dagen. Mats Hayen, Stadsarkivet

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier – ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.