Lediga jobb på Stadsarkivet

Arkivarie till Stadsarkivet 

Nu söker vi en arkivarie till vår avdelning Arkiv och informationsförsörjning.

Stadsarkivet har en processbaserad organisation där verksamheten bedrivs i medarbetarstyrda processteam. Varje process har en processledare som ansvarar för det löpande arbetet inom processen. Avdelningen ansvarar för processerna Tillsyn och rådgivning, Uppdragsverksamhet, Arkivleveranser, Arkivvård och stadens gemensamma e-arkiv. Avdelningen ansvarar även för uppdraget att leda införandet av ett stadsgemensamt ärendehanteringssystem. Avdelningen består idag av 35 medarbetare och leds av avdelningschef.

Vi erbjuder dig

  • Centralt belägen arbetsplats, 5 minuter från Centralen, i en byggnad ritad av Gunnar Asplund.
  • Flexibel arbetstid och goda friskvårdsmöjligheter.
  • Arbetssätt som ger dig möjlighet att testa nytt, experimentera och växa både i din yrkesroll och som person.

Arbetsbeskrivning

I rollen som arkivarie kommer du i huvudsak arbeta inom tre processer och du kommer därmed vara involverad i:

  • Vårt arbete med tillsyn och rådgivning gentemot stadens förvaltningar och bolag.
  • Arkivleveranser som innebär att förbereda och ta emot både analoga leveranser för förvaring i magasin och digitala leveranser som innebär att du kommer arbeta med vårt e-arkiv.
  • Digital och analog arkivvård som inkluderar bl a registervård, ordningsarbete och gallring.

I din roll kommer du att ingå i flera olika processteam. Arbetet hos oss innebär möjlighet att arbeta inom ett brett spektrum av arkivarieyrkets olika delar på en arkivinstitution. Du kommer erbjudas mycket spännande och utvecklande arbetsuppgifter på en arbetsplats som ligger i framkant inom sitt fält. Arbetet innehåller även externa kontakter där du håller i och deltar i utbildningar och workshops med stadens olika förvaltningar och bolag. En del av dina arbetsuppgifter kommer du att utföra i vår nyöppnade toppmoderna anläggning i Liljeholmskajen där vi har både magasin och läsesal.

Läs mer om tjänsten här och hur du ansöker

Sistan ansökningsdag 2020-01-12

Uppdaterad