Lediga jobb på Stadsarkivet

 

Stadsarkivet söker handläggare till avdelning Publik och Publicering

Arbetsplatsbeskrivning

En del av Stadsarkivets uppdrag handlar om att digitalt tillgängliggöra information ur de arkiv vi förvarar. Du kommer att tillhöra avdelningen Publik och Publicering.

Stadsarkivet arbetar processorienterat och du kommer att ingå i publiceringsprocessen där personer med olika kompetenser ingår. Du kommer också att samarbeta med andra personer inom Stadsarkivet.

Arbetsbeskrivning

En betydande del av all information som finns hos Stadsarkivet utgörs av kartor och ritningar. Bland annat finns två miljoner bygglovsritningar från 1700-talet och framåt som utsetts till världsminne av Unesco. Du kommer att arbeta med olika arbetsuppgifter som i slutänden leder till att detta material blir mer tillgängligt för Stadsarkivets användare.

I din roll ingår bland annat att bearbeta kart- och ritningsregister. Du kommer att hantera både digitala register och databaser samt pappersförteckningar som har OCR-skannats och ska valideras och metadatasättas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • En akademisk högskoleutbildning motsvarande minst tre års heltidsstudier inom humaniora, samhällsvetenskap eller annan högskoleutbildning som vi bedömer relevant för tjänsten
  • Aktuell erfarenhet av att arbeta med olika typer av informationsmaterial och hantera information i tabellform
  • Goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta i Wordpress eller motsvarande CMS
  • Arbetat med skriftligt material kopplat till digital avbildning och digitaliserade arkivhandlingar

Som person är du analytisk, lösningsorienterad och har ett användarorienterat perspektiv. Du är samarbetsvillig, uthållig och du har en förmåga driva dina egna processer och uppnå resultat. Eftersom Stadsarkivet arbetar agilt är det avgörande för rollen att du förblir motiverad och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning om 11 månader under tiden av en föräldraledighet och gäller från 1 januari till 30 november 2020.

Sista ansökningsdag är 2019-10-27, varmt välkommen med din ansökan!

Du söker tjänsten genom Stockholms stads jobbportal lediga jobb, för mer info om tjänsten och hur du ansöker kan du trycka på länken härintill: mer info om tjänsten här.

Uppdaterad